• Telefon : +90(531)201 38 08
  • Çalışma Saatleri : 8.00 / 18.30
  • Merkez : 168 Sokak No:60/2 Basın Sitesi Hatay / İZMİR

İzmir'in kuzeyinde bilimin izinde bir okul

Atatürk’ün “Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir.” sözü temel kılavuz olarak benimsenmiştir. O yüzden “Bilimin izinde…” vizyonu ile 21. yüzyıl beceri ve yetkinliklerine sahip “dünyayla yarışan, dünyayla konuşan, dünyayla barışan” nesiller yetiştiren bir eğitim kurumu olma yolunda yolculuğuna başlayan bir okul İZBİLİM Koleji.

İzmir’in kuzeyinde çok hızlı gelişen ve İzmir’in yeni trend bölgelerinden Ulukent ve Egekent2 bölgesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve anadolu lisesini bünyesinde bulunduran bir kampüs. Kampüs içinde yüzme havuzu, buz pisti, atölyeler, öğrenme alanları, bilim merkezleri, spor, dans ve konferans salonu gibi birçok sosyal donatı alanları mevcut.

İzmir ve Ankara önceki il milli eğitim müdürlerinden, Türkiye’nin tanınmış zincir özel okullarında genel müdürlük, yönetim kurulu başkanlığı gibi görevler yapmış olan Behçet YAVUZ’un liderliğinde Ali DOĞAN ve Bora KARASU Eğitim Kurumlarının ortak ürünü olarak eğitim hayatına başlamıştır.

İZ BIRAKAN ÇOCUKLAR BU OKULDA YETİŞECEK.
Akademik olarak ise yeni çağın yeni nesil anlayışına uygun bir eğitim sistemine sahip olduğunu belirten Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Bora KARASU, İzbilim Kolejinin bazı öne çıkan güçlü yanlarını bize özetledi: Sürekli öğrenme, güncellenme ve yenilenmeyi esas alan mesleki gelişim merkezi İZMEGA okulun öne çıkan özelliklerinden. Diğer yandan teknoloji kullanmanın yanında teknoloji üretmeyi hedefleyen İZTEK ve kendine ait eğitim platformu İZDİJİTAL mevcut. Kodlama dillerini bilen, bu becerileriyle hayata dair projeler üreten, problem çözen, analitik ve algoritmik düşünme becerileri gelişmiş öğrencilerin yetişmesi sağlanıyor. Sanat ve spor alanlarında da becerileri gelişmiş öğrenciler yetiştirmenin en büyük hedefleri olduğunu belirten KARASU, bunun için İZSANAT ve İZSPOR’u kurduklarını belirtti.

Sosyal ve teknik becerileri gelişen öğrencilerin devam eden süreçte ulusal ve uluslararası sınavlara hazırlık ve destek programları ile beslenmesi gerektiğini söyleyen KARASU, LGS ve YGS gibi sınavlar ülkemizin önemli bir gerçeğidir ve bu sınavlara hazırlık için hafta içi ve cumartesi günleri ek çalışma programları yapılır diyerek ulusal sınavları önemsediklerini ifade etti.

Dünyayla yarışan, dünyayla çalışan ve dünyayla barışan nesiller yetiştirmek için başta İngilizce olmak üzere başka dilleri de bilmek gerektiğini belirten KARASU, bu anlamda etkinliklerle birlikte haftada 20 saate varan programlarla İngilizce ve seçmeli olarak da Almanca, Ruşça ve Fransızca gibi dillerin öğretildiğini dile getirdi.

Tüm yaptıkları işlerde fark yaratan, yeniliklerle dolu işler yapan bir organizasyonun içinde olan İzbilim Koleji Kurucu Temsilcisi Bora KARASU, amacımız Türkiye’de eğitimi değiştirmek değil, iz bırakan, fark yaratan, başarılı öğrenciler yetiştiren okul ortamının içinde lider olmak olduğunu ifade etti.

İZBİLİM KOLEJİ VELİ MEMNUNİYETİ YÜKSEK BİR OKUL
Çok hızlı göç alan bir bölgede bir öğrenme ortamı kuruyoruz. Erken kayıt fırsatları ile 2021-2022 Eğitim ve Öğrenme kayıt dönemini açtık. Biz ilk toplantılarda yapmak istediğimiz okulu anlatmaya başladığımızda, insanlardan: ‘’Siz bölgeyi tanımıyorsunuz, bu dediklerinizi yapamazsınız.’’ şeklinde yorumlar aldıklarını belirten KARASU, şu anda bölge velisi gerçekten bu vizyona sahip bir okul olup olmadığına emin olmak için okulumuzu ziyaret ediyor, öğrencilerinin bireysel bursluluk sınavlarımıza girmelerini sağlıyor ve aradıklarını buldukları için okulumuza kayıt oluyorlar.

Her masada kayıt görüşmesi yapılan, cıvıl cıvıl anaokulu öğrencilerini gördüğümüz ve veli memnuniyetinin üst düzeyde olduğu bir okulun ziyareti İZGAZETE olarak bizleri çok mutlu etti.

Bültenimize katılın